Vermiste man opgedregd in kanaal bij Weert

Zondagmiddag werd in het kanaal bij de Noordkade in Weert een lichaam aangetroffen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het om een vermiste 22-jarige man uit Weert gaat. De politie doet onderzoek hoe het slachtoffer te water is geraakt.

Zondagochtend ontving de politie een melding over een 22-jarige man die vermist was. De hulpdiensten zijn daarop een zoektocht gestart. Daarbij is via burgernet ook de hulp van het publiek ingeschakeld. Een van de mogelijke scenario’s was dat de vermiste man te water zou zijn geraakt. Daarom heeft de brandweer een duikteam ingezet voor een zoeking in het kanaal aan de Suffolkweg. Daarbij werd de fiets van de vermiste man aangetroffen. Ook in de omgeving van het water werd een zoektocht gestart. Hierbij is ook de politiehelikopter ingezet.

Rond 15.15 uur is met behulp van de Sonarboot van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen het lichaam van de 22-jarige man geborgen. De politie doet onderzoek naar het overlijden van de man en de omstandigheden waarin hij te water is geraakt. Daarom zoekt de politie getuigen. Mensen die iets gehoord of gezien hebben wordt verzocht om de politie te bellen op 0900-8844.