Hockey Pro League: Belgische dames en heren winnen van Australië

In de Hockey Pro League heeft wereldkampioen België in Melbourne Australië met 4-1 verslagen, een dag nadat de Kookaburras al 5-5 speelden tegen Oranje. Het was een confrontatie tussen de nummers 1 en 2 van de wereldranglijst. Eerder waren de Belgen met 4-2 te sterk voor Argentinië en speelde de ploeg gelijk tegen Nieuw-Zeeland (4-4) en Spanje (3-3). In de shoot-outs werd gewonnen van Nieuw-Zeeland. De serie tegen Spanje ging verloren.

Australië kwam tegen België nog wel op voorsprong door Daniel Beale na een voorzet van Jacob Anderson, maar de Belgen bogen die achterstand nog voor de rust om in een voorsprong. Sébastien Dockier tekende voor de gelijkmaker, waarna Alexander Hendrickx vanaf de kop van de cirkel de wereldkampioen op 2-1 zette. In het derde kwart werd het duel in Melbourne definitief beslist na treffers van opnieuw Dockier en Tanguy Cosyns. Dockier – speler van Den Bosch – werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Ook de hockeysters van België boekten zondag een overwinning op Australië: 1-2. Zaterdag waren de Hockeyroos nog te sterk voor het Nederlands elftal. De doelpunten vielen pas na rust. Een rake strafcorner van Michelle Struijk en een doelpunt van Louise Versavel zorgden voor een 0-2 marge. Brooke Paris scoorde nog tegen voor Australië.

De Belgische hockeysters verrassen tot nu toe in de Pro League. Afgelopen vrijdag was de ploeg van de Nederlandse bondscoach Niels Thijssen al met 1-0 te sterk voor Nieuw-Zeeland nadat eerder met 2-0 was verloren van Argentinië.