Zwolse basketballers veel te sterk voor Donar in topper

De basketballers van het Zwolse Landstede hebben in de Dutch Basketball League een belangrijke zege geboekt. In het MartiniPlaza in Groningen was de ploeg veel te sterk voor Donar: 56-78.

Al in het eerste kwart sloegen de bezoekers een gat van twaalf punten, waar er in het tweede kwart nog eens elf bij zouden komen. Donar maakte er in het derde kwart wel elf goed, maar in de slotfase maakten de Zwollenaren het definitief af, onder meer dankzij 20 punten van zowel Sherron Dorsey-Walker als Kaza Kajami-Keane.

Aris Leeuwarden moest met het oog op de play-offs thuis in elk geval afrekenen met Basketball Academie Limburg en de laagvliegers uit Weert werden daar het slachtoffer van: 72-53, waardoor de Friezen nog prima in de strijd zijn voor de play-offtickets.

Koploper ZZ Leiden heeft de indrukwekkende reeks in de DBL voortgezet. Thuis werd tegen Feyenoord Rotterdam de veertiende zege op rij geboekt en de achttiende overwinning in negentien duels: 92-68, vooral door een 28-12 derde kwart.

New Heroes Den Bosch leed een pijnlijke nederlaag, hoewel het voor een plek bij de top-4 vermoedelijk weinig verschil zal maken. Apollo Amsterdam was in eigen huis met 85-79 te sterk voor de Bossche bezoekers, die in de slotfase net niet genoeg konden doen om veertien punten achterstand in te halen. Berend Weijs was met 27 punten de grote man bij Amsterdam.