Van Gerwen eenvoudig naar kwartfinale van The Masters

Wereldkampioen Michael van Gerwen staat in de kwartfinales van The Masters, het eerste toernooi van 2019 met de zestien beste spelers van de PDC. De Brabander schoot uit de startblokken in de partij tegen Jonny Clayton, maar daarna leek er toch even zand in de motor te komen. De Engelsman kon weer terug in de wedstrijden komen, maar de zege (10-5) van Van Gerwen kwam niet echt in gevaar.

Van Gerwen begon ijzersterk aan zijn partij en pakte vier legs op rij, maar toen leek de scherpte er af. Clayton kwam uiteindelijk zelfs terug tot 6-4 en kon zelfs op 6-5 komen, maar sprong slordig met zijn kansen om. Van Gerwen herpakte zich en knalde daarna door richting de kwartfinale. De Brabander neemt het in de volgende ronde op tegen Mensur Suljovic.

Suljovic versloeg Simon Whitlock en deed dat met overweldigende cijfers: 10-1. Het duurde even voordat de Oostenrijker op gang kwam. De eerste leg mocht Whitlock nog houden, maar daarna was er geen houden aan. De nummer acht van de wereld pakte liefst negen legs op rij, waaronder een viertal breaks. The Wizard was niet bij machte om ook maar iets terug te doen. Whitlock kwam niet verder dan een gemiddelde van 87,50, terwijl Suljovic bijna twintig punten per drie pijlen meer wist te scoren: 106,12. 

Stephen Bunting heeft in een spannende wedstrijd tegen Darren Webster de overwinning naar zich toe getrokken. The Bullet versloeg The Demolition Man met 10-9. Het werd een zeer spannende wedstrijd. Het is al een klein wonder dat Bunting überhaupt mee mag doen aan The Masters. De Engelsman vervangt Gary Anderson, die het toernooi moet laten schieten in verband met een rugblessure. 

De twee gaven elkaar weinig toe, al was het geen wedstrijd van hoog niveau. Gemiddeld noteerde Bunting 86,58, waar Webster 86.67 voor Webster liet noteren. In een zeer spannende laatste leg trok de voormalig Lakeside-kampioen uiteindelijk aan het langste eind. Verder won Dave Chisnall met 10-8 van Daryl Gurney. Zaterdag gaat de eerste ronde verder met onder andere Rob Cross tegen Joe Cullen. 

Uitslagen Masters 2019 - eerste ronde vrijdagavond
Dave Chisnall 10-8 Daryl Gurney
Mensur Suljovic 10-1 Simon Whitlock
Stephen Bunting 10-9 Darren Webster
Michael van Gerwen 10-5 Jonny Clayton

Programma zaterdag vanaf 20.00 uur
Gerwyn Price v James Wade
Rob Cross v Joe Cullen
Michael Smith v Ian White
Peter Wright v Adrian Lewis

Kwartfinales zondagmiddag (14.00 uur)
Michael van Gerwen v Mensur Suljovic
Dave Chisnall v Stephen Bunting
Cross/Cullen v Price/Wade
Smith/White v Wright/Lewis

Zondagavond (20.00 uur)
Semi-Finals
Final