MagallŠn en Mazraoui in lappenmand bij Ajax

Lisandro Magallán, die tegen Feyenoord als basisspeler zijn eerste minuten in de Eredivisie maakte voor Ajax sinds zijn winterse komst van Boca Juniors, kampt met een bovenbeenblessure, terwijl Noussair Mazraoui vanwege hamstringklachten zal ontbreken. "Ze kunnen beiden niet spelen. Ik denk dat Mazraoui alleen dit weekend niet kan spelen, maar voor Magallán kan het wat langer duren", aldus Ten Hag.

De keuzeheer bevestigt dat Ajax een bewogen week achter de rug heeft, na het echec tegen Feyenoord. Ten Hag geeft aan diverse gesprekken gevoerd te hebben met zijn spelers, zowel individueel als in groepsverband. Hij wenst nu weer vooruit te kijken. "Het is klaar geweest. Er zijn harde woorden gevallen, maar je kunt weleens een tegenvaller hebben. Dat moet je dan kritisch analyseren, maar daarna moet je weer verder gaan. De spelers hebben elkaar er onderling ook op aangesproken."

Ajax moest door het verlies tegen Feyenoord een flinke pas op de plaats maken in de titelrace: koploper PSV geniet met nog vijftien competitieduels voor de boeg een voorsprong van vijf punten op de Amsterdamse titelrivaal. Ajax maakte tegen zowel Heerenveen als Feyenoord een lichtzinnige indruk, erkent ook Ten Hag.

"We hebben tegen Heerenveen en Feyenoord tien doelpunten geïncasseerd. Dat is niet goed, het is zelfs slecht. Het heeft alles te maken met een bepaalde vorm van taakdiscipline. We hebben er tijdens het winterse trainingskamp in de Verenigde Staten ook voor gewaarschuwd, maar het is niet opgepikt", besluit de keuzeheer.