Bertens wint nu wel van Pavlyuchenkova en staat in halve finale Sint-Petersburg

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. De 27-jarige Nederlandse was in de kwartfinale in drie sets te sterk voor Anastasia Pavlyuchenkova: 6-2, 3-6, 6-0.

Pavlyuchenkova was een paar weken geleden nog te sterk voor Bertens in de tweede ronde van de Australian Open. Ook toen ging de wedstrijd over drie sets.

Bertens begon sterk aan haar partij tegen de Russische. Ze had al snel een 4-0 voorsprong te pakken en gaf deze niet meer af. De Nederlandse won uiteindelijk de set met 6-2. In de tweede set verloor Bertens meteen haar eerste servicegame en liep Pavlyuchenkova uit naar een 3-0 voorsprong. Bertens, nummer acht van de wereld, leek even terug te komen in de set, maar verloor bij 4-3 opnieuw haar service, waarna de Russin het op 5-3 de set uit serveerde.

Bertens herpakte zich goed en met een aantal knappe punten liep ze al snel uit naar een 3-0 voorsprong. Na een lange servicegame op de service van de Russin wist Bertens nog een break te plaatsen, waarna het verzet van Pavlyuchenkova was gebroken en won de 27-jarige Wateringse de derde set met 6-0.

In de halve finales speelt Bertens tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka, de nummer tien van de wereld. Van de twee onderlinge ontmoetingen wist Bertens ze allebei te winnen.