Dronken vrouw negeert rijverbod en klapt op politieauto

Op donderdagmiddag hield de politie een 47-jarige vrouw uit Haarlem aan die dronken achterop een politieauto reed. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Ook zal zij een onderzoek moeten ondergaan naar haar rijvaardigheid.

Omstreeks 12:30 uur kreeg de politie melding dat een vrouw voor haar auto was gevallen op het Soendaplein in Haarlem. De vrouw zou mogelijk onder invloed van alcohol verkeren. Ter plaatse bleek de vrouw inderdaad het nodige te hebben gehad. Zij was onvast ter been en praatte warrig. De vrouw moest een blaastest afleggen waaruit duidelijk drankgebruik bleek. Om te voorkomen dat de vrouw in haar auto zou stappen en weg zou rijden, kreeg zij een rijverbod.

Omgeveer tien minuten later zag de politie de vrouw toch in haar auto rijden. De politie ging voor de auto rijden en gaf een stopteken. Dat ging niet helemaal goed. De vrouw kwam weliswaar tot stilstand, maar dat kwam doordat zij achterop de politiewagen knalde.

De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een ademanalyse volgde. Hier blies zij 1240 ug/l. Dat is ruim vijfenhalf maal het voor haar toegestane maximum van 220 ug/l.