Herlings mist waarschijnlijk eerste wedstrijd van het nieuwe MXGP-seizoen

Motorcrosser Jeffrey Herlings mist waarschijnlijk de eerste wedstrijd van het nieuwe MXGP-seizoen. De regerend wereldkampioen liep afgelopen week bij een val op een training in Spanje meerdere breuken op in zijn rechtervoet.

Na de valpartij is hij in België geopereerd. Bij die operatie zijn meerdere breuken gefixeerd. Het herstel duurt echter minimaal zes weken en daardoor mist hij normaal gezien de openingswedstrijd op 2 en 3 maart in het Argentijnse Neuquen.

“Ik maakte een rare landing na een sprong en zat iets te dicht bij de wal aan de rand van de baan,” vertelt Herlings. “Mijn voet raakte bekneld tussen de motor en de wal. Ik wist meteen dat het niet goed was. Toen ik zag dat de voet dikker werd hebben we besloten om zo snel mogelijk te opereren.”

Ondanks de tegenslag is Herlings positief over het nieuwe seizoen. “Dit is natuurlijk niet de beste start van het seizoen, maar verder is de voorbereiding goed verlopen,” vertelt Herlings. “Het is nu zaak om zo snel mogelijk weer terug te keren op het oude niveau. Ik wil mijn fans bedanken voor alle steun die ik heb mogen ontvangen. Ik zal sterker terugkeren!”

Herlings mist waarschijnlijk eerste wedstrijd van het nieuwe MXGP-seizoen (Pro Shots)
Herlings mist waarschijnlijk eerste wedstrijd van het nieuwe MXGP-seizoen (Pro Shots)