Home Alone keert terug op TV

Online pizza’s bestellen. Of juist zelf koken. Een wasje draaien. Bepalen hoe laat je naar bed gaat. Alledaagse dingen die kinderen meestal niet zelf mogen doen, omdat ze er in de ogen van hun ouders nog ‘veel te jong’ voor zijn. De meeste kids vinden dat maar stom. Zij vinden hun ouders betuttelend: ze kunnen alles prima zélf. Maar is dat ook zo? In elke aflevering van het nieuwe SBS6-programma Home Alone worden vijf eigengereide kids - tussen de 8 en 12 jaar - uitgedaagd om drie dagen lang zelfstandig te leven en voor zichzelf te zorgen. Om papa of mama roepen heeft geen zin… die zijn er niet. Zelf doen, betekent echt ALLES zelf doen. Kunnen ze zichzelf redden? Of loopt de boel in de soep?

In elke aflevering van Home Alone wonen vijf kinderen een lang weekend met elkaar onder één dak, waar ze leven als volwassenen. Van de wc schoonmaken tot boodschappen doen: ze moeten het allemaal zelf fiksen. Tijdens het weekend krijgen ze bovendien een aantal ‘speciale’ uitdagingen en onverwachte situaties voor hun kiezen, waarmee ze kunnen bewijzen dat ze betrouwbaar en verantwoordelijk zijn. Laten ze een vreemde naar binnen? Houden ze het hoofd koel als het doucheputje verstopt zit? Of komen de kids tot het inzicht dat het misschien toch wel handig is dat er zoiets als ‘ouders’ bestaat?

In een compleet ingericht huis leven de kinderen volledig zelfstandig. Misschien blijkt wel dat sommige kids veel zelfredzamer zijn dan hun ouders dachten! Ouders van kinderen die interesse hebben om mee te doen kunnen zich vanaf nu aanmelden via sbs6.nl/homealone. De uitzendingen zullen in het najaar van 2019 te zien zijn op SBS6.