Ook Leidse basketballers uitgeschakeld in Europe Cup

De basketballers van ZZ Leiden zijn uitgeschakeld in de tweede groepsfase van de Europe Cup. Het Groningse Donar ging eerder al ten onder, woensdag viel ook voor Leiden het doek.

Op bezoek bij het Russische Avtodor Saratov ging het aanvankelijk prima met de Leidenaren. Halverwege hadden ze zelfs een 44-47 voorsprong in handen en ook na drie kwarten ging het nog gelijk op. In het vierde kwart ging het echter helemaal mis: Leiden bleef steken, Avtodor scoorde achter elkaar en won met 105-81.

Worthy de Jong (20), Maurice Watson Jr (18) en Darius Thompson (17) waren de topscorers aan Leidse kant. Een plek in de knock-outfase is nog wel mogelijk, maar dan moet de ploeg hopen dat ze als een van de beste nummers drie door mogen als vervanger van een Champions League-ploeg die besluit om niet aan de Europe Cup mee te doen.

Voor Donar geldt een vergelijkbare kans, maar men maakte het zichzelf er niet makkelijker op. Het Cypriotische AEK Larnaca schoot als een raket uit de startblokken in het MartiniPlaza (11-29) en die klap kwamen de Groningers al niet meer te boven: 70-80.