28-jarige man aangehouden voor dood moeder (64)

Aan de Jan de Rooijstraat in Kaatsheuvel is woensdagochtend vroeg een 64-jarige vrouw door geweld om het leven gekomen. De 28-jarige zoon van het slachtoffer is als verdachte aangehouden. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in. Burgemeester Van Aart deelt haar medeleven met de nabestaanden.

De politie kreeg omstreeks 04.00 uur een melding dat er een conflict gaande zou zijn in een woning aan de Jan de Rooijstraat. Vanuit het Operationeel Centrum werden meerdere eenheden ter plaatse gestuurd. Onderweg werden meer bijzonderheden bekend, er zou een man, een familielid, het huis zijn binnen gedrongen.

De agenten zagen dat bij de bedoelde woning, in de voortuin, een vrouw met zware verwondingen op de grond lag. Ze bleek te zijn overleden. De politie gaat er vanuit dat het om de 64-jarige bewoonster gaat. Een officiële confrontatie heeft echter nog niet plaats gevonden.

In de woning verbleef ook een 25-jarige vrouw met haar zoontje van zes maanden. De dader bleek kort voor de komst van de politie in een auto te zijn weggereden. Uit het onderzoek ter plaatse bleek dat de (ex) partner van die 25-jarige vrouw, de 28-jarige zoon van het slachtoffer, als verdachte kon worden aangemerkt. Hij werd omstreeks 04.40 uur op de Burg. Van der Heijdenlaan in Kaatsheuvel aangehouden.

Update 16:03 uur
Onze collega's van Boevennieuws melden dat het slachtoffer de 64-jarige Cory is. Haar 28-jarige zoon Michael zou in een psychose hebben verkeerd toen hij de moord pleegde.