Stel je eigen pc samen met PC Building Simulator

Met PC Building Simulator kunnen spelers op gedetailleerde wijze hun eigen 'rig' samenstellen met behulp van allerlei echt bestaande componenten van bekende fabrikanten. Het idee van een simulatie als pc-game om pc's in elkaar te zetten mag dan wat vreemd klinken, de recensies op Steam zijn zeer positief.

In maart 2018 kwam de pc-bouwsimulator naar Early Access waar het sindsdien al op ruim 600.000 downloads kon rekenen. Gedurende de ontwikkeling is er vanwege het succes flink gesleuteld aan de game en werd deze onder andere voorzien van een 'career mode' waarin je als professioneel systeembouwer jezelf staande moet zien te houden. Verder bevat de game nog een gesimuleerde werkplaats waar spelers hardwareproblemen van klanten moeten zien te diagnosticeren en op te lossen.

Volgens reviews is de game newbie-vriendelijk dus misschien kan het mensen over de drempel helpen die nog aarzelen om zelf een pc samen te stellen. Sinds vandaag heeft de game officieel Early Access verlaten op Steam en kan het opgepikt worden voor 18 euro.