Verdachte Winschoter zedenzaak pleegt zelfmoord

Een van de mannen die vorige week terechtstond in een ernstige zedenzaak in Winschoten heeft zelfmoord gepleegd. Dit heeft de rechtbank bevestigd, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Afgelopen donderdag en vrijdag verschenen in totaal 7 van hen voor de rechter, de zaak tegen één van hen werd aangehouden. Met de dood van de verdachte is ook de strafvervolging komen te vervallen. 

De mannen worden verdacht van seksueel misbruik van een 13-jarig meisje. Dit gebeurde onder regie van de oom van het meisje, de 46-jarige Michel M. uit Winschoten. Hij is inmiddels veroordeeld voor het seksueel misbruiken van zijn nichtje, dat jonger was dan 16 jaar, voor het vervaardigen en in bezit hebben van kinderporno en voor mensenhandel met betrekking tot het meisje. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 8 jaar en tbs met dwangverpleging.

De mannen hebben de leeftijd van 25 tot en met 46 jaar en zijn afkomstig uit Winschoten, Almere, Groningen, Drouwen, Den Helder en Hoogeveen. De mannen die afgelopen donderdag voor de rechter stonden hoorden onvoorwaardelijke gevangenisstraffen tegen zich eisen variërend van 42 maanden tot 10 maanden. De 'heren' die vrijdag voor de rechter stonden hoorden straffen van 30 maanden cel waarvan 6 maanden voorwaardelijk tot 18 en 10 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf tegen zich eisen. 

De rechtbank Noord-Nederland doet in de overige zaken uitspraak op 1 maart 2019.

Verdachte Winschoter zedenzaak pleegt zelfmoord (Foto ter illustratie)
Verdachte Winschoter zedenzaak pleegt zelfmoord (Foto ter illustratie)