Enige eend van Niue doodgebeten door hond

Triest nieuws voor de inwoners van het afgelegen Polynesische eiland Niue (onderdeel van Nieuw-Zeeland), hun geliefde vreemde eend is overleden. De eend Trevor die als de enige in zijn soort op het eiland leefde nadat hij er vermoedelijk na een storm terecht was gekomen. Hij is overleden nadat hij is aangevallen door een hond.

De gevederde vriend verscheen in 2018 op het eiland en werd al snel een lokale lieveling op het eiland met krap 1400 inwoners. Hoewel hij als eend de enige in zijn soort was op het eiland kwam hij geen aandacht tekort. De waterplas die hij als nieuw thuis had uitgekozen werd door de lokale brandweer regelmatig bijgevuld als deze dreigde op te drogen. Trevor vloog ook graag naar de tuinen van de eilandbewoners waar hij flink werd verwend met voedsel.

Sommige eilandbewoners hebben nog getracht een maatje over te laten komen voor Trevor, maar dat plan is er nooit doorheen gekomen. Maar naast alle menselijke aandacht heeft hij ook de nog een aantal andere vriendjes gemaakt met onder andere een kip en een weka vogel die in de buurt van zijn waterpoeltje woonden.  

Op het afgelegen eiland zijn wilde dieren schaars, het enige zoogdier dat er van nature voorkomt is de tongavleerhond. De naam Trevor kreeg het beestje als knipoog naar de parlementsvoorzitter van Nieuw-Zeeland, Trevor Mallard. Mallard betekent in het Engels 'wilde eend'. De voorzitter heeft ook zijn medeleven uitgesproken naar de lokale bevolking nadat het trieste nieuws naar buiten kwam.

FB Trevor the Duck - Niue
FB Trevor the Duck - Niue