Brand Den Haag onder controle, hostelgasten halen bezittingen op

De brandweer in Den Haag heeft het er maar druk mee. Nadat ze gisterenmiddag en -avond hun handen vol hadden aan de redding van een persoon die uiteindlijk kort na middernacht onder het puin vandaan werd gered bij een explosie aan de Jan van der Heijdenstraat, zijn ze een klein half uur geleden opgeroepen om een grote brand in de Scheepmakersstraat te blussen. 

De brand woedt in een meubelopslag. De brandweer meldt dat alle omliggende gebouwen, waaronder het Stay Okay hostel, in de straat zijn ontruimd. Volgens het AD staan er tientallen mensen op straat. De HTM zet bussen in om deze mensen elders op te vangen. 

De brandweer meldt dat er twee personen met de ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Circa 90 personen worden door de NS opgevangen op Station Holland Spoor.

Update 08:06 uur
De brandweer meldt dat de brand onder controle is. Uit de woning boven de opslag is een kat gered en aan de dierenambulance overgedragen. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg. 

Update 10:44 uur
De brandweer meldt op Twitter dat de gasten van het Hostel hun bezittingen op mogen halen. Het vuur is bijna gedoofd, maar de inzet wordt bemoeilijkt door dat de gebouwsconstructie is beschadigd. Het pand wordt gestut om te voorkomen dat het instort. Daarna kunnen de laatste resten worden geblust.