Djokovic geeft tennisles aan Nadal in Australian Open-finale

Tennisser Novak Djokovic heeft met enorme overmacht de finale van de Australian Open gewonnen. De Servische nummer één van de wereld was zes klassen beter dan de mondiale nummer twee, Rafael Nadal, en pakte zijn zevende titel in Melbourne.

In set één moest Nadal gelijk zijn service inleveren, terwijl hij op de opslag van Djokovic in de hele set welgeteld één punt kon pakken. Heel even ging het in set twee een beetje gelijk op, maar met de ene na de andere toverbal plaatste Djokovic alsnog twee breaks en dus haalde hij ook de tweede set soepel binnen.

Ook de derde set leverde weer een vroege break op, hoewel Nadal op 4-2 zowaar een breakkans kreeg. Die werd niet benut en op de Spaanse service maakte Djokovic het na amper twee uur tennisles af: 6-3, 6-2, 6-3.

De finale in het mannendubbel werd gewonnen door Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut. De als vijfde geplaatste Fransen rekenden in twee sets af met de winnaars van twee jaar geleden, de Fin Henri Kontinen en de Australiër John Peers (12): 6-4, 7-6 (1).

De zevende Australian Open-titel is binnen voor Djokovic (Pro Shots/Action Images)
De zevende Australian Open-titel is binnen voor Djokovic (Pro Shots/Action Images)