FC Twente blijft winnen en is voor het eerst koploper in Keuken Kampioen Divisie

FC Twente leidt voor het eerst dit seizoen de dans in de Keuken Kampioen Divisie. Het team van trainer Marino Pusic won zaterdagavond op bezoek bij Almere City FC en profiteerde daarmee optimaal van de verrassende nederlaag van FC Den Bosch, vrijdagavond bij FC Eindhoven (2-0): 1-3. Door de zesde opeenvolgende competitiezege staat FC Twente, dat midweeks door Willem II uit de TOTO KNVB Beker werd gekegeld, nu op 47 punten, één meer dan de Bosschenaren.

FC Twente speelde in Almere een van de betere helften op vreemde bodem dit seizoen. Almere had weliswaar een redelijke fase, maar had in het merendeel van de eerste 45 minuten weinig in te brengen tegen het team van Pusic. Na acht minuten namen de Tukkers reeds de leiding: na voorbereidend werk van Ricardinho opende Aitor Cantalapiedra de score. De Spanjaard was luttele minuten later dicht bij de 0-2, maar de lat stond een goal in de weg.

Aitor stond negen minuten voor rust aan de basis van de tweede treffer. Uit een voorzet van de vrijstaande Spanjaard werkte de eveneens vrijstaande Tom Boere de 0-2 binnen. Aitor krult de bal vlak voor rust uit een vrije trap wederom op de lat. Stijn Meijer bracht de spanning in de wedstrijd al snel na rust terug. Hij kopte vrij van dichtbij binnen en dat bood Almere City hoop voor het restant van het tweede bedrijf: 1-2.

FC Twente gooide het duel achttien minuten voor tijd in het slot. Na een corner en een kopbal van Boere op de lat stond Nacho Monsalve bij de paal om de bal in het dak van het doel te schieten: 1-3. Het was vervolgens aan Joël Drommel en Matthew Smith te danken dat het toch nog niet spannend werd in Almere. De doelman redde heerlijk op een inzet van James Efmorfidis, terwijl de middenvelder een hoekschop van de thuisploeg van de doellijn haalde.