Leiden wint weer in Europe Cup, Donar uitgeschakeld

De basketballers van ZZ Leiden hebben in de tweede groepsfase van de Europe Cup de tweede zege in vier wedstrijden te pakken, waardoor een plek in de knockout-ronde nog zeker mogelijk is.

Leiden speelde thuis tegen de Bakken Bears, de kampioenen van Denemarken, en pakte in de eerste helft gelijk tien punten voorsprong. Dat werd in het derde kwart zelfs uitgebreid naar twintig punten, maar in het vierde kwart kwamen de Denen ineens helemaal terug.

Van 81-59 werd het in een paar minuten tijd 81-79 en dus moesten de thuisfans de billen samenknijpen. Leiden hield echter stand, vond de basket weer en won met 89-85, onder meer dankzij 19 punten, 9 assists en 7 rebounds van Worthy de Jong.

Het Groningse Donar ging voor de derde keer in vier wedstrijden onderuit. Op bezoek bij Dinamo Sassari waren de Groningers niet opgewassen tegen de Italiaanse thuisploeg, waardoor een plek in de volgende ronde - zoals vorig seizoen lukte - niet meer mogelijk is.

Sassari was vrijwel de hele wedstrijd simpelweg een maatje te groot en daar konden ook de 18 punten van Drago Pasalic en de 17 punten van Lance Jeter weinig aan veranderen, waardoor de Italiaanse ploeg met 97-74 de winst pakte.