Meisje zwaargewond na aanval dronken Afghaanse asielzoeker in Duitsland

Een 17-jarig meisje is dit weekeinde zwaargewond geraakt na een aanval van een dronken Afghaanse asielzoeker in de Duitse stad Minden. De man trok het meisje aan haar haren uit de bus en terwijl ze probeerde te vluchten, reed de bus over haar benen.

Het meisje stond zaterdagavond met haar 14-jarige vriendin te wachten bij een bushalte in Minden, 45 kilometer van Hannover, toen de 22-jarige man en zijn 21-jarige maat hen benaderden.

De man bleef beide meisjes lastigvallen, zo erg zelfs dat beiden een veilig heenkomen zochten en vluchtten. Dat veilig heenkomen hoopten ze in een voorbijrijdende bus te vinden, waarvan de buschauffeur al gauw de deur opendeed om beide meisjes binnen te laten. De Afghaan twijfelde niet en sprong ook op de bus om het meisje aan haar haren uit de bus te trekken.

De bus was inmiddels begonnen met rijden en toen het meisje in haar strijd tegen de man viel, kwamen haar benen onder de rijdende bus terecht. Voorbijgangers zorgden voor het meisje, terwijl de buschauffeur achter de dader aanging, maar hij kreeg klappen van de 21-jarige vriend van de Afghaan.

De politie dacht 'wir schaffen das' en vond beide mannen na een korte zoektocht en zij bleken allebei dronken te zijn. De Afghaan werd de volgende dag voorgeleid en zit nog vast, terwijl zijn vriend zondag na een ontnuchterende nacht werd heengezonden. Het meisje ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.