Politie pakt jonge boevenbende in Ridderkerk op

De politie heeft afgelopen dinsdag 8 jongeren aangehouden voor meerdere woninginbraken, straatroven, bedreigingen en mishandelingen in de gemeente Ridderkerk. De jongens zijn tussen de 14 en 17 jaar oud en komen allemaal uit Ridderkerk. 

Ze worden ervan verdacht de strafbare feiten in wisselende samenstellingen te hebben gepleegd in de periode van 1 juni 2018 tot en met 7 januari 2019, binnen de gemeente Ridderkerk. Bij de aanhoudingen werden de woningen van alle verdachten doorzocht. Rechercheurs onderzoeken of zij eventueel voor nog meer strafbare feiten verantwoordelijk zijn.

De slachtoffers van de groep zijn inmiddels door de politie geïnformeerd. De verdachten zullen vrijdag door de officier van justitie worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Update 22:50 uur
Twee van de acht verdachten worden verdacht van de gewelddadige overval op de Coop-supermarkt afgelopen zaterdag. Daarbij werd de bedrijfsleider in zijn borst gestoken waardoor hij zwaargewond raakte. Hij is enkele dagen kunstmatig in coma gehouden, inmiddels is hij weer bij bewustzijn.