FOK! Wat een weer: koud

Aanvankelijk nevelig en bewolkt. Geleidelijk enkele opklaringen en vooral in het oosten kan de zon geregeld doorbreken.

In Zeeland en Zuid-Holland is een lichte winterse bui niet helemaal uitgesloten. In de loop van de middag en avond neemt de bewolking van het westen uit weer verder toe en kan vooral in de westelijke kustgebieden lokaal wat (winterse) neerslag vallen. Ook dit kan, naast sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten, lokaal tot gladheid leiden. De middagtemperatuur loopt uiteen van +3°C in Zeeland tot -3°C in Groningen. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht is er in de kustgebieden zeer lokaal kans op een lichte (winterse) bui. Verder zijn er wolkenvelden, maar vooral verder landinwaarts mogelijk ook brede opklaringen met daarin kans op een mistbank. De minima lopen uiteen van net onder nul in Zeeland tot -5 tot -8°C landinwaarts. Boven sneeuw kan het lokaal streng vriezen. De wind is zwak en veranderlijk boven land, aan zee staat een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Vrijdag overdag raakt het van het westen uit verder bewolkt en in de loop van de ochtend bereikt een neerslaggebied het westen en noordwesten. In de middag breidt de neerslag zich over het hele land uit. Mogelijk valt er eerst sneeuw, die vrij snel overgaat in regen. In de avond trekt het neerslaggebied naar Duitsland, maar af en toe kan er dan nog wel lichte regen of motregen vallen. De temperatuur loopt langzaam op, maar de maxima worden pas in de loop van de avond bereikt en lopen dan uiteen van +2°C in het uiterste noordoosten tot 8°C aan zee. De wind wordt zuidelijk en trekt aan. Boven land wordt de wind matig, aan zee (vrij) krachtig. In de avond draait de wind naar westelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Narcissen in de sneeuw (Foto: Interpretatie)
Narcissen in de sneeuw (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!