Tennisser Tsitsipas naar halve finales Australian Open, Nadal simpel door

Tennisser Stefanos Tsitsipas heeft zich als eerste Griek ooit geplaatst voor de halve finales van een Grand Slam-toernooi. Dat is dan weer niet heel gek, want zijn kwartfinaleplaats op de Australian Open was ook al uniek voor het Griekse mannentennis.

In de kwartfinales stond het pas 20-jarige wonderkind, als veertiende geplaatst, tegenover de als 22e geplaatste Spanjaard Roberto Bautista Agut. Die brak hem gelijk in de eerste game van de wedstrijd, maar op 3-4 sloeg Tsitsipas terug, waarna hij op 6-5 met een break de eerste set won.

Een vroege break leverde Bautista Agut de tweede set op, maar in set drie herhaalde het scenario van het eerste bedrijf zich: een vroege break voor de Spanjaard, waarna Tsitsipas met twee breaks terugsloeg. Na een gemist matchpoint in de vierde set moest een tiebreak gespeeld worden en daarin was de jonge Griek simpelweg te sterk: 7-5, 4-6, 6-4, 7-2 (2).

Tsitsipas speelt in de halve finales tegen oud-kampioen en nummer twee van de wereld Rafael Nadal. De Spanjaard had weinig moeite met de ongeplaatste, maar talentvolle Amerikaan Frances Tiafoe, die simpelweg niet opgewassen was tegen het tempo van de veteraan: 6-3, 6-4, 6-2 stond al vrij snel op de borden.

Tsitsipas stuurt Bautista Agut naar huis (Pro Shots/Action Images)
Tsitsipas stuurt Bautista Agut naar huis (Pro Shots/Action Images)