De Bakker niet in selectie voor Davis Cupduel tegen Tsjechi

Paul Haarhuis, de captain van het Nederlandse Davis Cupteam, heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor het duel tegen Tsjechië. Het team bestaat uit Robin Haase (ATP-58), Tallon Griekspoor (ATP-233), Scott Griekspoor (ATP-266), Jean-Julien Rojer (ATP-19, dubbelspel) en Matwé Middelkoop (ATP-38, dubbelspel).

Haarhuis heeft voor de spelers gekozen die momenteel het beste in vorm zijn en daardoor is Thiemo de Bakker afgevallen voor dit duel.

Het Nederlandse Davis Cupteam speelt op 1 en 2 februari 2019 een uitwedstrijd tegen Tsjechië, de huidige nummer 13 van de wereldranglijst. De winnaar van deze kwalificatieronde plaatst zich voor het Davis Cup eindtoernooi.

Ook Tsjechië heeft vandaag hun definitieve selectie bekendgemaakt. Het Tsjechische team bestaat uit Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Adam Pavlasek, Tomáš Macháč en Jiri Lechek.

Nederland en Tsjechië speelden zeven keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 5-2 in het voordeel van Tsjechië. In september 2017 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar in Den Haag, waarin Nederland met 3-2 won en daardoor promoveerde naar de Wereldgroep.