School noemt pandaknuffel 'Ping Pong', en da's racistisch

Het schoolhoofd van de Chellaston Academy nabij Derby in Groot-Brittannië ligt onder vuur van ouders en enkele stafleden die anoniem de media inschakelden, omdat hij na een schoolreis naar China een daar verkregen knuffeldier de naam 'Ping Pong' heeft gegeven. Ze noemen de naam voor het knuffelbeertje racistisch en verwijten het schoolhoofd, Kevin Gaiderman, ervan racist te zijn.

Gaiderman heeft echter in tegenstelling tot veel anderen zowel ballen als ruggegraat en wuift de racismeroepers aan de kant. In een verklaring laat hij weten blij te zijn met de steun die hij van veel andere ouders heeft gekregen en legt hij uit waar de naam vandaan komt. Tijdens de trip speelden de studenten en faculteit veel tafeltennis met elkaar. De naam is een knipoog naar die ervaringen en heeft met racisme helemaal niets te maken.

Ja, zijn relaas is een stuk langer, maar uiteindelijk is de strekking gewoon dat mensen zich eerst eens achter de oren moeten krabben voordat ze anderen onterecht en ongefundeerd voor racist uitmaken.

Ping Pong
Ping Pong