Demo Resident Evil 2 Remake meer dan 2 miljoen keer gedownload

In de 'one shot demo' van Resident Evil 2 Remake krijgen spelers een half uur de tijd en slechts één poging om het voorproefje van Capcoms re-release van Resident Evil 2 succesvol af te ronden. Deze slinkse doch briljante opzet van een horrorgame-demo blijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen aangezien de demo afgelopen zaterdag al de twee miljoen downloads passeerde.

Bij dit aantal zitten ongetwijfeld veel downloads van dezelfde personen, maar aan de andere kant zijn de cijfers alleen afkomstig van mensen die akkoord zijn gegaan met het bijhouden van data voorafgaand aan de demo. Volgens bronnen van Destructoid wist tot nu toe 27% van alle spelers de demo helemaal uit te spelen binnen de gegeven dertig minuten.

Veel Resident Evil-liefhebbers vinden het tweede deel uit de franchise het beste deel en derhalve kijken er een boel mensen naar uit om de zombie-horrorgame uit 1998 in hevig opgepoetste hoedanigheid nogmaals door te spelen. De remake werd ontwikkeld met behulp van de RE Engine, waar ook het meest recente Resident Evil 7 in is gemaakt. Als je nog een poging wilt wagen in de demo kan dat tot en met 31 januari; de game zelf releaset aanstaande vrijdag al.