'Commissaris' Rex houdt politie flink bezig

Een in een onbewaakt ogenblik ontsnapte hond heeft zondagochtend in Alkmaar de politie flink bezig gehouden. Nadat de politie een melding had gekregen van een loslopende hond in de Mare, konden agenten de hond uiteindelijk lokaliseren in de wijk Huiswaard. De agenten achtervolgden de hond via de Huiswaarderbrug om te eindigen bij de atletiekbaan bij de Viaanse Molen. Hier had de hond alle ruimte om wat baantjes te sprinten zo meldt de politie op Facebook. 

Op dat moment had de eigenaar van de hond zich bij de dierenambulance gemeld; de hond bleek Rex te heten en uit de wijk Koedijk afkomstig te zijn. De hond had echter geen interesse voor de agenten, ook niet voor de koekjes die de politieagenten van een voorbijganger had gekregen om de hond te lokken. De hond van een hardloper kon haar wel bekoren en ze bleef bij de poort rondhangen. Toen de hond een bekende stem hoorde kon ze, met de hulp van de hardloper die zijn hondenriem uitleende, aangelijnd worden. 

De agenten die zich bezig hebben gehouden met 'commissaris' Rex bedanken op Facebook iedereen die geholpen heeft met het vangen van de hond en roept ook de gulle geefster van de hondenkoekjes op om zich te melden: "Bent u de voorbijgangster in Huiswaard van wie wij de koekjes hebben gekregen? Graag komen wij met u in contact om te zorgen dat uw hond weer voorzien wordt van een nieuwe zak koekjes. Rex vond ze uiteindelijk toch erg lekker!" 

'Commissaris' Rex houdt politie flink bezig (Foto: Politie Alkmaar)
'Commissaris' Rex houdt politie flink bezig (Foto: Politie Alkmaar)