Van Aert neemt revanche op Aerts

Wout van Aert heeft zondag in het Franse Pontchâteau de vijfde wedstrijd van de wereldbeker veldrijden gewonnen. Waar vorige week zondag op het Belgisch kampioenschap Toon Aerts nog de betere van de twee was won de regerend wereldkampioen vandaag wel.

Mathieu van der Poel stond in Frankrijk niet aan de start. Door het ontbreken in de eerste twee wedstrijden komt hij niet in aanmerking voor de eindzege van de wereldbeker dus verkoos de Nederlander een trainingskamp in Spanje.

Door het snelle parcours en goede weersomstandigheden bleef er lange tijd een grote groep bij elkaar. Na twintig minuten wedstrijd hadden Van Aert, Aerts, Michael Vanthourenhout en Jens Adams zich losgemaakt uit deze groep. Even later maakten ook Lars van der Haar en Laurens Sweeck de sprong naar het viertal aan kop.

Vanwege het snelle parcours was het nauwelijks mogelijk om het verschil te maken en de beslissing viel dan ook in de eindsprint. Van Aert was daarin een fractie sneller dan Aerts. Vanthourenhout volgde op de derde plaats. Door de zege neemt Van Aert ook de leiding in de wereldbeker, op drie punten gevolgd door Aerts.

Uitslag
1. Wout van Aert (BEL)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Michael Vanthourenhout (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Jens Adams (BEL)
6. Laurens Sweeck (BEL)
7. David van der Poel (NED)
8. Kevin Pauwels (BEL)
9. Corne van Kessel (NED)
10. Gianni Vermeersch (BEL)