Laveloze zwartrijder verraadt identiteit door vonnis op zak

Vanmorgen is een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats als zwartrijder in de trein op het station in Vlissingen aangehouden. Kort daarna bleek dat tegen hem een aanhouding buiten heterdaad was aangevraagd voor een dubbele straatroof in Rotterdam.

Vanmorgen werd de meldkamer door een medewerker van de NS gebeld over een zwartrijder in de trein vanuit Roosendaal richting Vlissingen. De man wilde nergens aan meewerken. Toen de trein in Vlissingen aan kwam, gingen agenten op aanwijzing van de conducteur de treincoupe in. Daar troffen zij de verdachte aan. De man was nauwelijks aanspreekbaar en leek zwaar onder invloed van drugs of drank. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd hij aangehouden en meegenomen naar een politiecellencomplex.

Tijdens zijn fouillering kwam er een papier boven water van een vonnis. Daarmee was gelijk zijn identiteit bekend. Toen zijn naam door het politiesysteem werd gehaald bleek dat er tegen hem door de Rotterdamse politie een aanhouding buiten heterdaad was aangevraagd bij de officier van justitie. Hij wordt verdacht van een dubbele straatroof. In de loop van de dag werd de verdachte in Vlissingen opgehaald en aangehouden voor deze zaak.