EA blijft toegewijd aan Star Wars

EA en Star Wars is nog geen gelukkig huwelijk gebleken. De laatste Star Wars-game, Battlefront II, ging gepaard met een enorme controverse en eerder deze week kwam het nieuws dat de nog niet-betitelde open world-game waar Visceral Games aan gewerkt heeft, is geannuleerd. EA geeft aan de hoop nog niet verloren te hebben.

Het project met de werktitel 'Orca' is dus geannuleerd, maar EA is in plaats daarvan wel bezig met een ander met Star Wars-gerelateerd project. Dit kleinere project zou een veel kortere ontwikeltijd moeten hebben en volgens EA ergens in 2020 uitkomen. Daarnaast is Respawn Entertainment, ontwikkelaars van de twee Titanfall-games, nog bezig met Star Wars Jedi: Fallen Order. Volgens EA zou de ontwikkeling van deze game wel naar behoren lopen.

EA nam de Star Wars-licentie over van LucasArts in 2013. Onder LucasArts kwam ieder jaar wel minimaal één Star Wars-titel uit, maar in de afgelopen zes jaar hebben slechts twee Star Wars-titels het levenslicht gezien: Battlefront en Battlefront II. Naast het 'Orca'-project is enkele jaren terug ook Star Wars 1313 al geannuleerd, nadat EA besloot de ontwikkeling niet voort te zetten na de licentieovername van LucasArts.