Messi en Dembélé leiden Barcelona naar kwartfinales

Barcelona heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Copa del Rey. De Catalanen maakten tegen Levante een nederlaag uit de heenwedstrijd goed.

Barça keek vorige week in Valencia binnen twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aan, maar een rake strafschop van Philippe Coutinho gaf de koploper van La Liga in de slotfase weer hoop. In Camp Nou moest Levante-keeper Aitor Fernández na een kwartier voor het eerst ingrijpen; hij hield een vrije trap van Lionel Messi uit zijn doel.

Het was de opmaat voor een fase waarin Barcelona steeds meer druk zette en na een halfuur viel dan ook de openingstreffer. Messi ontfutselde de bal bij een tegenstander en hij bediende Ousmane Dembélé, die met veel geluk wist te scoren. Sergio Postigo schoot de bal namelijk tegen het been van Dembélé, in een poging om weg te werken, en zo werd Fernández geklopt.

Amper anderhalve minuut later lag de bal opnieuw in het doel van de gasten. Weer was het Messi die Dembélé in scoringspositie bracht en dit keer omspeelde hij de keeper voordat hij afrondde. De Fransman leek de bal niet lekker te raken, maar doordat Fernández knullig voorbij de bal dook, werd het toch 2-0.

Messi en Dembélé misten vervolgens allebei een aardige kans om de score uit te breiden en dus mocht Levante in de tweede helft nog hopen op een goede afloop. Na de onderbreking was die hoop echter snel vervlogen. Dembélé stuurde op rechts Nélson Semedo de diepte in en de Portugees legde af op Messi, die op koele wijze de wedstrijd besliste.

Levante moest vanaf dat moment tweemaal Jasper Cillessen verslaan om toch de volgende ronde te halen, maar de Oranje-international kreeg vrijwel niets te doen. Barça was heer en meester en liet onder meer via Coutinho kansen onbenut om nog verder uit te lopen. Het bleef daardoor 3-0.

Toch krijgt de wedstrijd wat Levante betreft nog wel een staartje. De club kondigde voorafgaand aan de return al aan dat men bij de Spaanse bond een klacht indient tegen de opponent. Juan Chumi Brandáriz, die bij Barcelona in beide duels een basisplek had, zou volgens Levante vorige week niet speelgerechtigd zijn geweest vanwege een schorsing. De zaak wordt vrijdag behandeld.