Darkzones en Conflict in The Division 2

Ubisoft laat veel details los over de multiplayer van The Division 2. In onderstaande trailer zie en hoor je meer over de Dark Zones en de PvP-modus Conflict.

In The Divison 2 is de Dark Zone weer te vinden. Dit afgesloten gebied is te gebruiken als PvE, maar ondertussen kan het op elk moment PvP worden als iemand rogue gaat. Een Dark Zone instance heeft twaalf spelers in zich die elkaar compleet met rust kunnen laten, maar zo goed als zeker zal er iemand rogue gaan. In dit tweede deel heb je drie statussen van rogue: non-lethal, dus je jat alleen spullen, lethal, je hebt iemand gedood, of manhunter, je bent een seriemoordenaar. Om het voor nieuwkomers wat leuker te maken zijn er bij dingangen van de Dark Zone turrets geplaatst. Deze beschieten die Rogue Agents en andere vijanden zodat je niet meteen aan flarden wordt geschoten als je een stap in de zone zet als level 1 agent. Wil je meer uitdaging of zie je jezelf als veteraan, dan zijn er de Occupied Darkzones, waar er geen regels en turrets meer zijn. Items die je in een Dark Zone vindt moeten ontgiftigd worden. Dat gaat door middel van 'extraction' zoals in het vorige deel.

In Conflict strijden twee teams van vier personen het uit over drie mogelijke mappen. In Domination probeer je drie capture zones te overmeesteren en te behouden. In Skirmish probeer je het andere team uit te roeien. Items die je in deze modus vindt mag je meenemen in de main wereld van The Division 2. Er zullen nieuwe zones en modi na release toegevoegd worden.

De private bèta van The Division 2 vindt plaats van 7 tot 11 februari 2019 en is toegankelijk voor iedereen die de game heeft gepre-orderd. Overige spelers maken kans op toegang door zich in te schrijven via thedivisiongame.com/beta.

Tom Clancy’s The Division 2 is vanaf 15 maart verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.