NetherRealm presenteert Mortal Kombat 11 tijdens event

Op het moment van schrijven houdt Mortal Kombat-ontwikkelaar NetherRealm Studios een livestream-evenement om de nieuwste telg in de MK-familie te presenteren, Mortal Kombat 11. Het hele evenement is op Twitch te bekijken.

De show werd geopend met een uiterst gewelddadige compilatie van gameplayfragmenten uit Mortal Kombat 11 met enkele bekende gezichten. Behalve iconen als Scorpion, Raiden, Liu Kang en Sonya zien we ook namen terugkomen die korte of lange tijd afwezig zijn geweest in de serie, zoals Skarlet en Baraka. 

Ten opzichte van eerdere games zien we een aantal compleet nieuwe gameplayfeatures langskomen, zoals een 'fatal blow'-mogelijkheid, 'perfect blocks' die opgevolgd kunnen worden met een naadloze counter, een verticale en een horizontale balk voor offense power en defense power en meer. Verder is overduidelijk dat extreme gore weer de boventoon voeren zoals we gewend zijn van de knokfranchise, met uiteraard de meest verknipte manieren om iemand om te leggen in de welbekende fatalities. 

Bekijk de launchtrailer hieronder vast voor een voorproefje. Klink hier om via Twitch om eventueel de rest van het evenement nog mee te krijgen of als je te laat bent de video-on-demand-versie te bekijken. Mortal Kombat 11 komt op 23 april van dit jaar uit voor Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc.