FOK! Wat een weer: lokaal een winterse bui

Vandaag zijn er perioden met zon. Vanochtend kan het met name op lokale wegen nog verraderlijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. In het noordoosten komt eerst ook nog een enkele winterse bui voor en in het zuiden zijn er eerst lokaal mistbanken. Maximumtemperaturen lopen uiteen van 5°C aan de kust tot 2°C verder landinwaarts. Er staat een zwakke westelijke wind.

Komende nacht zijn er wolkenvelden, afgewisseld door opklaringen en het blijft overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C in het zuidwesten tot -6°C in het noordoosten, lokaal is gladheid door bevriezing van natte weggedeelten mogelijk. De wind draait naar zuidoost en neemt toe naar matig, vrij krachtig langs de kust.

Zaterdag overdag is er af en toe ruimte voor de zon en blijft het vrijwel overal droog. In het uiterste zuiden is meer bewolking aanwezig en is er in de loop van de middag en avond een kleine kans op lichte (natte) sneeuw. Het wordt ’s middags niet warmer dan +2°C, in de avond daalt het kwik al snel weer tot onder het vriespunt. De matige (zuid)oostenwind maakt het voor het gevoel nog wat kouder. (Bron: KNMI)

In Alkmaar viel een forse hagelbui (Foto: DJMO)
In Alkmaar viel een forse hagelbui (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!