The Elder Scrolls Online: Elsweyr aangekondigd

Bethesda heeft The Elder Scrolls Online: Elsweyr aangekondigd. In deze uitbreiding vinden we een neiuwe regio, draken, een nieuwe Necromancer klasse, een jaarlange met elkaar verbonden verhaallijn en meer.

Het nieuwe gebied Elsweyr voegt een gigantisch stuk grond toe aan de ESO-wereld voor fans om te ontdekken. Het thuis van de Khajiit is beladen met maansuikerboerderijen, vruchtbaar grasland, bloedhete woestijnen en vorstelijke steden en natuurlijk ook een hoop monsters en vijanden. Elder Scrolls-veteranen kunnen zich herinneren de provincie van Elsweyr al eens verkend te hebben in The Elder Scrolls: Arena, alsook de grenzen in The Elder Scrolls Online’s regio’s Reaper’s March en Khenarthi’s Roost.

Ook zal The Elder Scrolls Online: Elsweyr een nieuwe klasse bevatten sinds het hoofdstuk Morrowind uit 2017: de Necromancer. Met deze duistere, mysterieuze klasse, voeren spelers het bewind over de doden en kunnen ze krachtige, elementaire betoveringen uitspreken om vijanden en verdedigingsmechanismen te overwinnen. Met de Necromancer is de dood zelf een wapen.

‘Season of the Dragon’ is een jaarlang, met elkaar verbonden avontuur dat in februari start met de Wrathstone DLC game pack, doorloopt in het aankomende hoofdstuk Elsweyr en zelfs nog verder gaat. Het epische verhaal zal de vier updates uit 2019 met elkaar verbinden, waaronder de Wrathstone DLC dungeon pack, het Elsweyr-hoofdstuk, de DLC dungeon pack uit het derde kwartaal en de verhaal-DLC in het vierde kwartaal.

Door de unieke hoofdstukstructuur en level-scaling ervoor dat nieuwe content gemakkelijk en meteen toegankelijk is voor zowel nieuwe spelers als veteranen. Zowel fans van niveau één als fans van maximaal niveau zullen uitdagingen vinden in Elsweyr, zodat zij naast elkaar kunnen spelen en de nieuwe zone en verhalen samen kunnen ontdekken en overwinnen. Nieuwe spelers kunnen meteen in de actie duiken in The Elder Scrolls Online: Elsweyr content zonder enige voorgaande ESO content gespeeld te moeten hebben. Veteranen kunnen onmiddellijk met hun bestaande personages reizen naar het nieuwe gebied, of met een Necromancer van nul opnieuw beginnen.

The Elder Scrolls Online: Elsweyr is vanaf 4 juni verkrijgbaar voor PC/Mac, PlayStation 4 en Xbox One. De versie voor PC/Mac zal op 20 mei in Early Access beschikbaar zijn voor klanten die pre-orderen.