Spaanse peuter in put zou gevonden zijn

In Spanje, in de buurt van Málaga, is een 2 jaar oud jochie in een put gevallen. De put is een prospectiegat dat werd geboord om te zoeken naar water, en is zo'n 110 meter diep en 25 centimeter breed. Het boorgat bevindt zich op privéterrein en het is niet bekend of het goed was afgedekt. Er zijn zo'n 100 brandweerlieden, politiemensen en leden van de civiele bescherming op zoek naar het ventje.

Het gezin van de peuter was naar een vakantiehuisje in Totalán, een bergdorp ten noord-oosten van Málaga. De vader van het gezin sloeg zondagmiddag rond 2 uur alarm. Volgens de brandweercommandant van Málaga werden er geen hulpkreten of andere geluiden waargenomen.  Het enige spoor is een zakje snoep dat Yulen in zijn hand had voordat hij in het boorgat viel. Het was te zien op beelden van een robotcamera. Die beelden hebben verder geen sporen opgeleverd, maar een probleem is ook dat de camera niet dieper kan dan 70 meter en de peuter moet zich nog dieper bevinden. Het is niet bekend of er water in het boorgat staat.

Reddingswerkers hebben zo'n 30 centimeter aarde aan de bovenkant van het gat weggehaald, maar durven niet verder te gaan uit vrees dat het gat instort. "Het boorgat is erg smal en vochtig, er valt bij elke beweging aarde in en het is koud", volgens Maria Gámaz, een woordvoerdster van de stad Málaga. "Onze eerste prioriteit is nu om de peuter te lokaliseren en toegang tot hem te krijgen." Er wordt nu gekeken of het mogelijk is om een verticale tunnel te graven die parallel loopt aan het gat om van daaruit de plek te bereiken waar de peuter zich bevindt. Tal van gespecialiseerde bedrijven hebben volgens Gámaz alternatieven aangedragen.

Update 16-01-2019 15:10 uur:
De 2-jarige Yulen zou gevonden zijn. In de schacht zijn haren aangetrofen van de peuter. Diverse media melden dat het lichaam ook is gevonden, maar of dat zo is is onbekend. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd.

Reddingsploegen zijn intussen bezig met het graven van 2 andere putten. 1 parallel aan de put waar het jongetje in ligt en 1 horizontaal vanaf een bergwand naar de plek waar het lichaam van het jongetje zich zou bevinden.