Verstappen positief over kijkje achter de schermen bij wedstrijdleiding

Tijdens de Formule E race in Marrakesh heeft Max Verstappen meegelopen met de wedstrijdleiding. Het bezoek was onderdeel van de taakstraf die de Limburger van de FIA opgelegd heeft gekregen naar aanleiding van het incident met Esteban Ocon na afloop van de Braziliaanse Grand Prix.

Verstappen kijkt positief terug op het bezoek: “Het is interessant om het eens van de andere kant te bekijken. Normaal gesproken kun je niet een hele dag met de stewards doorbrengen. Iedereen heeft zo zijn eigen werk te doen tijdens het weekend, en het is goed om te zien wat er nou echt komt kijken bij het nemen van deze belangrijke beslissingen. Soms kan een besluit niet zo leuk zijn voor een bepaald persoon, maar moet die toch genomen worden omdat je je aan de regels hebt te houden. Ik denk dat het positief is om verschillende dingen in het racen te ervaren, in plaats van alleen in de auto te zitten. Om hier te zijn en dit soort werk te doen, is een constructief iets voor mij geweest.”

De Red Bull Racing-coureur was ook voor het eerst bij een Formule E-evenement: “Ik heb de Formule E natuurlijk wel een beetje op tv gevolgd, maar ik was nog niet eerder in de paddock geweest. Ik heb erg genoten van de dag. Bovenal was het een zeer spannende race. Het kampioenschap groeit flink en er doen veel fabrikanten mee, dus ik vind het wel een coole klasse.”