Zwitserse en Noorse freestyleskiŽrs winnen op slopestyle

In het Franse Font-Romeu hebben de heren en dames freestyleskiërs hun wedstrijd op de slopestyle afgewerkt. Dat leverde Zwitsers en Amerikaans succes op.

Bij de dames scoorde Sarah Höfflin in de eerste van twee runs 78,52 punten en dat betekende de winst voor de Zwitserse olympisch kampioene. De pas 15-jarige Amerikaanse Eileen Gu kwam in de tweede run erg dicht in de buurt, maar haar 78,03 was net niet genoeg. Giulia Tanno uit Zwitserland werd met 74,54 punten derde.

De wedstrijd werd overschaduwd door een nare val van Laura Wallner. De 20-jarige Oostenrijkse kwam verkeerd neer en haar been bewoog alle kanten op, behalve de goede. Ze is inmiddels met succes geopereerd, maar haar seizoen is uiteraard voorbij.

Sarah Höfflin (Bron: YouTube)

De mannenwedstrijd werd een prooi voor de Amerikaan Alexander Hall. Zijn score van 90,59 punten in de eerste run bleek achteraf al genoeg voor de winst, maar met 92,11 deed hij er in run twee nog een schepje bovenop. De tweede plek - en een eerste World Cup-podium - was voor de 17-jarige Canadees Philippe Langevin (90,27), terwijl de Zwitser Andri Ragettli (89,06) de derde plek pakte.

Mees van Lierop eindigde in de kwalificaties als 42e en plaatste zich zo niet voor de finale.

Alexander Hall (Bron: YouTube)