FOK! Wat een weer: nevel en mist

In het zuiden en oosten van het land valt er motregen en is het sterk nevelig met lokaal ook mist. In het westen en noorden van het land is de nevel en mist inmiddels verdwenen en is het op de meeste plaatsen droog, dat zal in de loop van de ochtend ook in het midden en zuiden gaan gebeuren. De rest van de dag blijft het bewolkt met af en toe nog lichte regen of motregen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het zuidoosten tot 9°C langs de westkust. De wind wordt overal noordwest en is matig, aan zee vrij krachtig.

In de nacht naar zaterdag is het overwegend bewolkt en hier en daar kan nog wat (mot)regen vallen. De minima liggen rond 6°C. De wind is westelijk en is matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Zaterdag overdag is het bewolkt en in de middag trekt een actief regengebied van noordwest naar zuidoost. In de loop van de middag kan in het westen de zon nog even doorbreken maar kan er ook een bui voorkomen. De maxima liggen rond 8°C. De wind is west tot zuidwest en draait in de middag naar west tot noordwest en is daarbij matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard. (Bron: KNMI)

Interpretatie vond een gele roos in vroege bloei (Foto: Interpretatie)
Interpretatie vond een gele roos in vroege bloei (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!