Ten Brinke doet goede zaken in Dakar

Bernhard ten Brinke heeft goede zaken gedaan in de tweede etappe van de Dakar Rally. De Nederlander was in de tweede etappe van Pisco naar San Juan de Marcona de nummer drie van de dag, maar rukte zo wel op naar de tweede plek in het algemeen klassement.

De etappezege over de 342 kilometer lange proef was voor Sébastien Loeb met de Peugeot. De Fransman was acht seconden sneller dan de Mini van Nani Roma die met name in de slotfase veel tijd goedmaakte. Ten Brinke gaf 1.20 minuten toe. Toyota-teamgenoot Giniel de Villiers was elf tellen langzamer en nam door deze uitslag de leiding in het klassement over van teamgenoot Nasser Al-Attiyah die een slechte dag had en buiten de top tien eindigde. Erik van Loon pakte plek vijftien op bijna dertien minuten achterstand.

Meer problemen waren er voor Stephane Peterhansel die twintig minuten verloor door vast te staan in een duin. De Fransman moest door teamgenoot Cyril Despres losgetrokken worden. De Argentijn Orlando Terranova moest opgeven met rugproblemen, waardoor een van de Mini's uit de strijd is.

In het algemeen klassement heeft De Villiers een voorsprong van 28 seconden op Ten Brinke. Roma is op 42 tellen de nummer drie, op de voet gevolgd door Yazeed Al Rajhi. Van Loon staat veertiende op ruim zestien minuten.