Asus kondigt ROG Mothership aan

ASUS Republic of Gamers heeft vandaag de ROG Mothership aangekondigd, een nieuwe laptop die het uiterlijk voor gaming-laptops eens anders aanpakt.

ROG Mothership trekt meer lucht in zijn koelsysteem vanwege zijn staande positie. Het toetsenbord kan worden losgemaakt en opgevouwen. Daarnaast laat het ontwerp genoeg ruimte over om alle luidsprekers recht onder het scherm te plaatsen.

Het bewerkte aluminium chassis heeft een 17,3-inch Full HD IPS-level display met een verversingsfrequentie van 144Hz, een reactietijd van 3ms GTG en Nvida G-SYNC-technologie. Het wordt aangedreven door de nieuwste Nvidia GeForce RTX 2080 grafische kaart en Intel Core i9-8950HK processor. Dankzij de betere koeling kunnen de CPU en GPU van ROG Mothership hogere snelheden dan de standaardsnelheden halen. De in de fabriek overgeklokte kern wordt aangevuld door een RAID 0-array met drie NVMe SSD's en een next-generation networking dat groter dan gigabit snelheden mogelijk maakt voor zowel bekabelde als draadloze verbindingen.

Informatie over beschikbaarheid, prijzen en exacte configuraties zijn nog niet bekendgemaakt. Een ruim genomen Q2 2019 is waar we het mee moeten doen.

Asus ROG Mothership (Foto: Asus)