BobsleeŽrs De Bruin en De Bruin pakken beste World Cup-resultaat ooit

Bobsleeër Ivo de Bruin heeft tijdens de World Cup in het Duitse Altenberg zijn beste resultaat ooit geboekt. Met remmer Janko Franjic eindigde de 32-jarige Nederlander als zevende, zijn eerste top-10-klassering ooit op het hoogste niveau.

De Bruin en Franjic stonden na één run nog op de elfde plek op 0,55 seconden van Justin Kripps en de jarige Cameron Stones uit Canada. Die vielen nog wel terug naar plek twee: Francesco Friedrich en remmer Thorsten Margis knalden met een geweldige tweede run van de derde naar de eerste plek.

Kripps en Stones eindigden op 0,37 seconden als tweede, de Letten Oskars Kibermanis en Matiss Miknis werden derde op 0,48 seconden. De Bruin en Franjic waren in de tweede run goed voor de op vier na snelste tijd van iedereen en schoven zo flink op naar plek zeven.

Het was sowieso een uitstekende dag voor de Nederlander: zijn Canadese vrouw Christine de Bruin eindigde met remster Kristen Bujnowski als tweede, haar eerste World Cup-podium ooit. De zege was voor olympisch kampioene Mariama Jamanka, die voortgestuwd werd door startraket Annika Drazek.

Vooral een geweldige tweede run hielp het duo naar de leiding, want Mica McNeill en Douglas Montell stonden na één run nog bovenaan. De Britse dames kenden echter een mindere tweede run en vielen terug naar plek vier, met Elana Meyers Taylor en Lake Kwaza (+0,39) nog op het podium.