Brandende vuurpijl in oliebollenkraam gegooid na onenigheid

De recherche van bureau Hoefkade in Den Haag zoekt getuigen van een mishandeling cq vernieling. Een tot nu toe onbekende man gooide zondag 30 december rond 21.00 uur een brandende vuurpijl in een oliebollenkraam die naast Station Hollands Spoor stond.

De eigenaar van de oliebollenkraam verkocht die avond aan twee jongetjes één oliebol, hij maakte een opmerking naar de twee jongetjes omdat ze één oliebol kochten en deze met een bankbiljet van 50 euro betaalden. Korte tijd later kwam er een oudere man bij de kraam staan met een van de jongetjes en vroeg waarom er een opmerking gemaakt was.

Na een woordenwisseling liep de man met het jongetje weg maar na korte tijd kwamen ze weer terug. De eigenaar van de kraam zag dat er een brandende vuurpijl in de oliebollenkraam werd gegooid. De pijl kwam op de grond terecht. De eigenaar pakte het brandende vuurwerk op en wilde dat weggooien. Op dat moment ontplofte de pijl, de eigenaar voelde een heftige pijn aan zijn hand. Ook de kraam raakte beschadigd. De man moest aan zijn verwondingen worden behandeld.

De recherche zoekt getuigen van het incident; op het genoemde tijdstip bevonden zich meerdere mensen in de buurt van de oliebollenkraam. Mensen die iets gezien of gehoord hebben wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Brandende vuurpijl in oliebollenkraam gegooid na onenigheid (Foto: FOK!)
Brandende vuurpijl in oliebollenkraam gegooid na onenigheid (Foto: FOK!)