Wielrenner Boom maakt opnieuw uitstapje naar het veldrijden

Na bijna twee jaar afwezigheid maakt wielrenner Lars Boom een rentree in het veldrijden. De wereldkampioen veldrijden van 2008 neemt zondag deel aan de DVV-trofee wedstrijd in Brussel.

De 33-jarige Brabander reed eind januari 2017 op het WK in het Luxemburgse Bieles zijn laatste veldrit. “Na bijna twee jaar is het best wel spannend, maar ik heb er wel heel veel zin in”, vertelt Boom. “De conditie is alvast goed. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar het moet ook geen kwelling zijn. Ik sta ook niet aan de start met ambities voor een resultaat. Ik wil er gewoon plezier in hebben. Dit jaar rij ik maar drie wedstrijden, volgende winter wil ik er graag nog een paar meer rijden.”

Lars Boom (Pro Shots / George Deswijzen)
Lars Boom (Pro Shots / George Deswijzen)

Waar hij tien jaar geleden zelf een van de toppers was in het veldrijden is het tegenwoordig Mathieu van der Poel die de grote man is. Nogmaals Boom: “Ik heb de voorbije jaren met heel veel bewondering naar hem gekeken. Het is heel leuk om te zien hoe goed hij wel is. Zeker op technisch vlak is het mooi om te zien. Het zal lastig worden om hem te volgen. Hopelijk word ik niet gedubbeld.”

Boom kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor wielerploeg LottoNL-Jumbo en maakte per 1 januari de overstap naar Roompot-Charles. Naast Brussel zal hij ook van start gaan in de veldritten van Otegem en Zonnebeke.