Wolff: "Bottas moet in 2019 op hetzelfde niveau als Lewis presteren"

Volgens Mercedes F1-teambaas Toto Wolff moet Valtteri Bottas komend seizoen op hetzelfde niveau presteren als zijn teamgenoot Lewis Hamilton wil hij in aanmerking komen voor een plaats bij het Duitse F1-team in 2020.

Bottas had een teleurstellend seizoen in 2018. De Finse coureur wist geen enkele race te winnen en werd slechts vijfde in het wereldkampioenschap. Teambaas Wolff noemt pech een van de oorzaken voor het tegenvallende seizoen maar zegt ook dat de 29-jarige coureur beter moet presteren om in aanmerking te komen voor een stoeltje na komend seizoen. Met Esteban Ocon heeft Mercedes reeds een jonge en talentvolle coureur in huis.

“Valtteri weet precies wat er van hem verwacht wordt volgend seizoen”, vertelt Wolff aan Motorsport.com. “Hij moet alle pech kwijtraken en op hetzelfde niveau als Lewis presteren. Dat is wat hij nodig heeft voor 2020. Hij weet wat er van hem verwacht wordt en hij heeft het in zich.”

Wolff heeft er vertrouwen in dat Bottas in staat is om het duel aan te gaan met vijfvoudig wereldkampioen Hamilton. Nogmaals Wolff: “Ieder jaar zien we de beste versie van Lewis en er is een reden dat hij vijfvoudig wereldkampioen is. Het verslaan van een wereldkampioen die presteert op het toppen van zijn kunnen is heel erg lastig en Valtteri weet dat. Maar ik denk dat hij het in zich heeft. Ik denk dat hij kan winnen, dat heeft hij bewezen, maar hij had vaak pech of zat in een positie dat hij niet kon winnen. Als hij het momentum kan keren en eens voor een titel kan rijden, dan denk ik dat hij wereldkampioen kan worden.”