Hond bijt klein meisje, viel al eerder kind aan

Op vrijdagmiddag omstreeks 13.45 uur raakte een 5-jarig meisje uit Alkmaar ernstig gewond nadat ze door een hond was gebeten. Het meisje liet samen met een familielid twee kleine hondjes uit langs de Grevelingen in Alkmaar toen er plotseling een Rottweiler vanuit de struiken aan kwam rennen. De hond stortte zich vol op het meisje. De eigenaar van de hond probeerde het meisje te ontzetten door boven op de hond te duiken.

Slechts met hulp van omstanders en de gewaarschuwde politie kon de hond onder controle worden gebracht. Het meisje liep bij de aanval van de hond ernstige verwondingen op. Hierbij ging het in ieder geval om een gecompliceerde armbreuk. Ook werd er een stuk hoofdhuid met haar door het dier losgerukt.

Het meisje werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. In overleg met de eigenaar van de hond is besloten deze direct in te laten slapen.

Update 19:00 uur
Uit het verhaal in het Algemeen Dagblad blijkt dat de bewuste rottweiler zo'n driekwart jaar geleden ook al eens een kind heeft aangevallen. Het incident destijds zou op dezelfde manier zijn verlopen, ook toen stoof de hond plotseling uit de bosjes, en greep toen een jochie van ongeveer dezelfde leeftijd als het slachtoffertje van vandaag. 

Dat zou verklaren waarom de eigenaar, die volgens buurtbewoners aan de Wielingenweg woont, zelf aan de politie voorstelde om het dier in te slapen: hij bleef agressief. Een van de buurtbewoners noemt het een hele opluchting: "Ik heb zelf een labrador en liep altijd een blokje om zodra ik de Rottweiler zag. Waarom? Omdat je altijd zulke dramatische verhalen over die honden hoort."