Manchester City terug in titelrace na zege op Liverpool

Manchester City heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen status van Liverpool in de Premier League. The Citizens zegevierden op eigen veld.

Manchester City ging met een achterstand van zeven punten de wedstrijd tegen Liverpool in en drong in de openingsfase aan, maar mogelijkheden bleven uit. Het waren de bezoekers die bijna op voorsprong kwamen. Sadio Mané werd weggestuurd en trof de paal en in de nastoot voorkwam John Stones met een uiterste krachtsinspanning dat de bal de doellijn helemaal passeerde.

De meest scorende ploegen in de Premier League slaagden er nauwelijks in gevaarlijk te worden, maar desondanks werd er gescoord. Vijf minuten voor rust maakte Sergio Agüero er 1-0 van. Op aangeven van Bernardo Silva kroop de spits voor Dejan Lovren en schoot hard en hoog raak bij de eerste paal. Het was het 250e doelpunt van Agüero in zijn carrière en zijn zevende doelpunt in zeven thuiswedstrijden tegen the Reds, waarmee hij de eerste speler in de geschiedenis van de Premier League werd die in zeven opeenvolgende thuiswedstrijden tegen dezelfde ploeg scoorde.

Het tactische steekspel kreeg een vervolg in de tweede helft en resulteerde wederom in weinig mogelijkheden. Uit de eerste goede kans maakte Liverpool de gelijkmaker. Trent Alexander-Arnold verlegde het spel van rechts naar links, waarna Andrew Robertson de voorzet gaf en Roberto Firmino in de 64e minuut raak kon koppen: 1-1.

Acht minuten na de gelijkmaker volgde het antwoord van the Citizens. Een voorzet van Raheem Sterling bereikte Leroy Sané en de Duitser schoot via de binnenkant van de paal raak. In de slotfase hield de ploeg van Josep Guardiola, dat onder druk werd gezet door Jürgen Klopp's formatie, de voorsprong vast en bracht zodoende de achterstand op koploper Liverpool terug tot vier punten na 21 wedstrijden.

Wijnaldum in duel met Silva. (PRO SHOTS/Action Images)
Wijnaldum in duel met Silva. (PRO SHOTS/Action Images)