Van Gerwen sloopt Anderson en staat in vierde WK-finale

Michael van Gerwen staat in de finale van het wereldkampioenschap darts. Hij vernederde Gary Anderson met 6-1. De Schot was scorend net iets minder, wat Van Gerwen keihard afstrafte. In de finale op nieuwjaardag treft hij Michael Smith. 

Van Gerwen begon aan de partij, maar het was Anderson die direct de toon zette. Met een 127-finish won hij de openingsleg met een twaalfdarter. Van Gerwen herstelde direct en brak terug. De Brabander won vervolgens de eerste set met 3-2. Anderson in de openingsleg van set twee was niet in vijftien pijlen uit, waardoor Van Gerwen direct een break liet noteren. Het werd 2-0, waarna Van Gerwen opnieuw brak en met een 80-finish er 2-0 van maakte. 

Van Gerwen won vervolgens vijf legs op een rij, waarna Anderson honderd uit kon gooien om weer eens een leg pakte. Via tops werd het vervolgens 4-0 in sets voor Mighty Mike. Het werd 5-0, waarna Anderson eindelijk weer eens een leg kon winnnen. Sterker nog Anderson redde de eer door de zesde set te winnen. 

In set zeven leek Anderson door te gaan met zijn comeback, want hij brak Van Gerwen direct. Echter een leg later had miste hij acht pijlen op de dubbel, waarna Van Gerwen er 1-1 van maakte. Ook een leg later wist Anderson de dubbel niet te vinden, waardoor het 2-1 werd en met een 90-finish maakte De Groene Sloopkogel het karwei af. 

Cijfers bij Van Gerwen - Anderson. (Bron: PDC)
Cijfers bij Van Gerwen - Anderson. (Bron: PDC)