Tanken zonder te betalen met gestolen kentekenplaten

Een 28-jarige man uit Breda heeft zich vrijdagavond flink in de problemen gewerkt door bij Hazeldonk met een auto met gestolen kentekenplaten te tanken zonder betalen. Bovendien reed hij in het voertuig terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard en werden na zijn arrestatie bij hem drugs aangetroffen. 

De man verklaarde dat hij vrijdagavond met de auto van zijn vriendin, hoewel hij geen rijbewijs heeft, vanuit Breda een ‘maatje’ naar Hoogstraten in België bracht. Hij wilde, ondanks dat hij geen geld had, niet met een lege tank terug bij zijn vriendin komen. Hij monteerde daarom twee gestolen kentekenplaten op het voertuig en tankte zonder af te rekenen bij het benzinestation in Hazeldonk.

Bij aankomst bij zijn huis zag hij de politieauto’s al in de straat staan, dankzij een agent die het signalement van de auto herkende, en wist waar deze thuishoorde. Bij het insluiten van de verdachte werden bij hem een wit flesje met GHB, twee ponypacks, dat zijn kleine envelopjes waarin drugs vervoerd kunnen worden, met restanten van vermoedelijk cocaïne en een gripzakje met dezelfde stof aangetroffen. De kentekenplaten op de auto van de verdachte waren recent gestolen vanaf een auto in Wernhout.