Witte Kerst voor Rotterdamse Douane

In de afgelopen weken zijn tijdens verschillende controles meerdere partijen cocaïne aangetroffen in de haven van Rotterdam. In totaal werd er bijna 4000 kilo drugs verdeeld over tien partijen in beslag genomen en vernietigd.

Het begon met een grote cocaïnevangst medio december. Daarna volgden nog verschillende andere vangsten, variërend in hoeveelheid van enkele kilo’s tot 2.500 kilo. Ook de verstopplaatsen waren verschillend: De Douane vond een partij in bijvoorbeeld de constructies van containers, maar ook in de lading verstopt tussen vis en tropisch fruit.

Eén van de vangsten vond plaats op een terminal, waarbij een partij van 245 kilo cocaïne in beslag werd genomen. Die zat verstopt in verschillende tassen.

Alle partijen waren afkomstig uit Zuid-Amerika, landen van herkomst waren onder andere Suriname, Brazilië, Ecuador en de Dominicaanse Republiek. Tot nu toe zijn er twee verdachten aangehouden in relatie tot één van de vangsten. Er is één verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Inmiddels zijn alle drugs vernietigd volgens het Openbaar Ministerie. 

Witte Kerst voor Rotterdamse Douane (Foto: Politie.nl)
Witte Kerst voor Rotterdamse Douane (Foto: Politie.nl)