Jaap Stam tekent contract voor anderhalf jaar bij PEC Zwolle

PEC Zwolle presenteert Jaap Stam vanmiddag om 14.00 uur als nieuwe hoofdtrainer. De 46-jarige Kampenaar volgt John van ‘t Schip op, die vorige week woensdag werd ontslagen. 

Stam is sinds zijn ontslag bij Reading in maart clubloos. Bij PEC krijgt de oud-voetballer de taak om de ploeg uit de degradatiezone te loodsen. PEC heeft vijftiend punten na halverwege de competitie staan daarmee zestiende in de Eredivisie.  Ze houden vooralsnog alleen NAC Breda en De Graafschap onder zich.

Voorzitter Adriaan Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp openden afgelopen zaterdag de onderhandelingen met Stam en zijn management, bestaande uit zaakwaarnemers Henk Timmer en Henk van Ginkel. Na de kerstdagen gaven beide kampen elkaar succesvol de hand. 

Stam vliegt donderdag 3 januari met PEC Zwolle mee naar Zuid-Spanje, waar de ploeg voor de vierde keer op rij een trainingskamp belegt. Gert Peter de Gunst, die tegen VVV-Venlo (2-0) éénmaal optrad als eindverantwoordelijke, gaat weer aan de slag als assistent-trainer.

Update 14.40 uur

Jaap Stam tekent een contract voor anderhalf jaar in Zwolle. De coach is blij om terug te keren op het oude nest. "PEC Zwolle is een club naar mijn hart en het voelt dan ook goed om terug te zijn. De club ben ik de afgelopen jaren blijven volgen en het is mooi om te zien wat voor groeispurt er is gemaakt. Ik zie het als een prachtige uitdaging om de komende anderhalf jaar tot een succes te maken, te beginnen met de tweede seizoenshelft waar we vanaf volgende week volle bak en met elkaar de schouders onder gaan zetten", aldus de teruggekeerde oefenmeester op de website van zijn nieuwe club.

Stam gaat het technische hart vormen met de assistenten Gert Peter de Gunst en nieuweling Said Bakkati. Door de komst van Bakkati gaat Michael Valkanis aan de slag bij de voetbalacademie van PEC.

Jaap Stam vanmiddag gepresenteerd bij PEC Zwolle (Pro Shots / Paul Meima)
Jaap Stam vanmiddag gepresenteerd bij PEC Zwolle (Pro Shots / Paul Meima)